Billedtekst

Hvorfor er det vigtigt, at give hvalpen det rigtige foder?

Hvalpens næringsbehov

En hvalp har, præcis som en baby, særlige næringsbehov mens den vokser. Hvalpens organer og beskyttelsessystem er fra starten endnu ikke fuldt udviklet, hvilket også stiller helt særlige krav til dens foder. Gennem hele opvæksten, især i løbet af de første fem måneder, har den behov for op til tre gange så mange kalorier, proteiner etc. som en voksen hund. Desuden påvirker din hunds race, størrelse og fysiske egenskaber i øvrigt dens næringsmæssige behov livet igennem.

Vidste du forresten at en hvalp ikke, til forskel fra en voksen hund, kan slippe af med overskydende kalcium? Det er derfor ekstra vigtigt at foderet indeholder et balanceret mineralindhold, da et for højt kalcium-niveau kan give hvalpen problemer.

Den unikke ingrediens: råmælk

Kilde: Et PURINA studie, publisereti et internationalt videnskabeligttidsskrift: Satyaraj, E. et al., (2013). Supplementation of diets with bovine colostrum influences immune function in dogs. Br. J. Nutr. 110(12):2216-2221.

Råmælk (kolostrum) er mælk, der produceres lige efter koen har kælvet, og har derfor en anden sammensætning end ”almindelig mælk”. Råmælk, indeholder bioaktive forbindelser, som hjælper kropsvæv med at vokse og reparere sig selv og er dermed med til at styrke hvalpens naturlige forsvar, så den kan kæmpe mod de daglige udfordringer. Derudover hjælper det også med at stabiliserer tarmfloraen, som kan hjælpe til at forebygge maveforstyrelser. Netop derfor er PRO PLAN®’S hvalpefoder, OPTISTART® baseret på råmælk. Råmælken er spraytørret efter ekstruderingsprocessen, så de bioaktive faktorer forbliver aktive og effektive. Derfor vil virkningen af vaccinen mod hvalpesyge (CDV Vaccine som vist i illustrationen ovenfor) være stærkere og vare længere hvis du giver din hvalp OPTISTART®.

Tilpasset foder

PRO PLAN® indeholder alt det din hvalp har brug for i optimale niveauer og forhold. Råvarerne er af højeste kvalitet, meget velsmagende og let fordøjelige. En hvalp der lige er taget fra sin mor og søskende, og er kommet til nye omgivelser er ekstra sensitiv. Det er vigtigt, at du begynder at fodre med et nyt foder gradvist. I den første uge skal PRO PLAN® derfor blandes med nuværende foder efter nedenstående tabel. Rent, frisk vand skal altid være tilgængeligt.

Tandskifte

Hvalpe skifter tænder når de er 3½-5 måneder gamle. På dette tidspunkt kan dens appetit ændre sig. Dens ånde kan ligeledes ændres så den kan komme til at lugte lidt jernagtig. Er foderet ikke blødt op, kan hvalpen godt få ondt når den spiser, og det kan derfor være en god idé at opbløde foderet, når du opdager at den er ved at skifte tænder. Gå ikke automatisk ud fra at hvalpen ikke længere kan lide foderet, hvis den spiser mindre i denne periode! Den bliver snart færdig med at skifte tænder, og så kommer appetitten igen.

Tag et kursus!

Husk, at det er lettere at lære gode vaner end at ændre på dårlige – vær rolig, venlig, men bestemt og konsekvent, når du har med din hvalp at gøre. Er der børn i familien skal du som voksen sørge for at samværet mellem børn og hund sker med respekt og hensyn. Hvalpen skal kunne spise og sove i fred og ro!

En god idé kan være at du tilmelder dig og din hvalp et såkaldt hvalpekursus. Dansk Kennelklub eller din raceklub kan hjælpe dig med at finde relevante kurser.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hos PURINA PRO PLAN hvis du har spørgsmål eller kommentarer om hunde!

Vi anbefaler, at hvalpe af små (<10 kg voksen vægt) og mellemstore racer (10- 25 kg voksen vægt) spiser hvalpefoder, indtil de er op til 12 måneder. For hvalpe af store racer (>25 kg voksen vægt), anbefaler vi hvalpefoder op til 24 måneder. Derefter er det tid til at skifte til et voksen foder.

PRO PLAN® har en bred vifte af voksen foder.

Læs mere på www.proplan-hund.dk

optistart®

- indeholder råmælk, som er med til at styrke hvalpens naturlige forsvar og bekæmpe daglige udfordringer