Husk at sygeforsikre din hund

Når du anskaffer dig en hund, følger der en række udgifter med, blandt andet udgifter til dyrlægen. For at sikre sig mod en økonomisk overraskelse, vælger flere og flere hundeejere at tegne en forsikring til familiens nye medlem.

Det oplever dyreforsikringsselskabet Dyrekassen Danmark, der tilbyder sygeforsikring til hunde. Forsikringen bidrager til at betale dyrlægeregningen, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade og får brug for behandling på en dyreklinik.

”Blandt årsagerne til stigningen er, at hundeejere i dag generelt bruger flere penge på deres kæledyr, og de efterspørger derfor i højere grad sikkerhed,” siger Betina Nygaard Bæk, som er produkt og markedsansvarlig hos Dyrekassen Danmark.

Forsikringen mod sygdom og ulykker er et sikkerhedsnet, som enhver hundeejer håber, aldrig at få brug for.

Alle danske hundeejere er forpligtet til at tegne en almindelig hunde-ansvarsforsikring, og det skal ske senest, når hvalpen er fire måneder. Fejlagtigt tror nogle ejere, at udgifter til dyrlægen også er dækket af denne forsikring, ligesom nogle ejere overraskes over, hvor dyrt et besøg hos dyrlægen kan være. Hertil kommer, at mange ejere simpelthen ikke er klar over, at de for cirka 100 til 150 kroner om måneden kan forsikre sig mod dyrlægeudgifter. Derfor er det kun mellem 30 og 39 procent af de danske hunde, som har en sygeforsikring, men antallet har de seneste år været stadig stigende.

”Mange hundeejere tror fejlagtigt, at sygeforsikringen er indeholdt i den almindelige ansvarsforsikring. Og det er naturligvis en rigtig ubehagelig overraskelse at stå med en syg hund, hvor ejeren ikke har en sygeforsikring og derfor ikke får nogle af udgifterne til den ofte bekostelige dyrlægeregning refunderet,” fortæller Betina Nygaard Bæk.

Et vigtigt valg

Forsikringen mod sygdom og ulykker er et sikkerhedsnet, som enhver hundeejer håber, aldrig at få brug for – men når uheldet er ude, og hunden kommer til skade eller bliver syg, priser mange sig lykkelige for at have været forudseende. For nogle hundeejere kan det endda i sidste ende være afgørende for, om de har råd til at lade hunden behandle, eller om de er nødt til at lade den aflive.

Dyrlægeregningen er i dag blevet betragteligt dyrere end den var tidligere, fordi dyrlægerne er blevet langt mere specialiseret i deres behandling af kæledyr. Det gælder både adgangen til mere avanceret udstyr, ligesom der findes flere behandlingstilbud end tidligere.

”Kæledyrsejere stiller stadigt stigende krav. Danskernes hunde er for alvor blevet en del af familien, og ejerne efterspørger og ønsker derfor, at hunden skal have samme muligheder for at blive behandlet som resten af familien, hvis den bliver syg,” siger Betina Nygaard Bæk, der opfordrer ejere til at sygeforsikre hunden så tidligt som muligt. Tegner du en sygeforsikring tidligt i din hunds liv, så undgår du, at forsikringen indeholder eventuelle forbehold for en sygdom, som opstår inden forsikringen anskaffes.

Hos Dyrekassen Danmark kan du samle alle dine forsikring på din hund ét sted. Det gælder også ansvarsforsikringen, lige som du kan tegne både livsforsikring, opdrætterog hvalpeforsikring samt en ulykkesforsikring. Det er også muligt at forsikre din kat mod uforudsete dyrlægeudgifter

Mange fordele ved en sygeforsikring

  • En sygeforsikring dækker en stor del af din dyrlægeregning, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Dette giver dig en økonomisk tryghed.
  • Jo tidligere du tegner en sygeforsikring, jo bedre er du stillet. Dyrekassen Danmarks sygeforsikring kan tegnes med 10 procent rabat, hvis du køber forsikringen før hvalpen er 16 uger gammel, og den dækker op til 31.000 kroner årligt.
  • Der kan også afregnes direkte med din dyrlæge, så du slipper for at lægge ud for din sygeforsikrings andel, men kun skal betale din selvrisiko.
  • Har du en hvalp, der endnu ikke er fyldt seks måneder, har du mulighed for at købe forsikringen HundTotal PLUS, så din sygeforsikring udvides til også at dække udleveret medicin og behandlingen af arvelige led- og knoglesygdomme.

Kilde: Dyrekassen Danmark